Resväskor från Titan och Epic. Säker e-handel sedan 2009.
Bagatoo - Snabba och kostnadsfria leveranser av resväskor och väskor sedan 2009.

Tips inför resan

För att du ska få en skön och säker resa ska du tänka på några saker. Nedan finner du tips från Kammarkollegiet.

Kontrollera resegarantin

Kontrollera först med Kammarkollegiet att arrangören har resegaranti. Detta kan du göra här.

Köper du en paketresa direkt av en utländsk arrangör, till exempel på internet, gäller inte svensk resegaranti. Om det blir något fel med en resa som du köpt av en arrangör från ett annat EU-land kan du få hjälp av Konsument Europa på deras webbplats.

Var noga med betalningen

Det måste alltid framgå av dina resehandlingar vem du har handlat resan av.

Betala aldrig din resa tidigare än vad betalningsvillkoren säger. Var extra försiktig om en researrangör uppmanar dig att betala resan mycket tidigare. Det har hänt att arrangörer som gått i konkurs har försökt avvärja detta in i det sista genom att ta in så mycket pengar som möjligt i förväg.

Har du köpt resan med kreditkort kan du rikta samma krav mot kreditgivaren som mot säljaren. Du har stöd av konsumentkreditlagen. Om du handlat med andra kort, kan kortföretaget ha egna regler som ger rätt till ersättning. Om du har köpt en paketresa finns det speciella paketresevillkor som skyddar dig.

Pass, försäkring och vaccination

Kontrollera att ditt pass har tillräckligt lång giltighetstid. Vissa länder kräver att passet är giltigt i minst sex månader efter att du kommit hem. Läs mer på polisens webbplats.

Kontrollera om du behöver visum.

Tänk alltid på att vara ordentligt försäkrad. Det finns försäkringar som kan skydda dig mot flygbolagskonkurser. Kontrollera vad som ingår i din reseförsäkring.

Ta med Europeiska sjukförsäkringskortet om du reser inom EU. Läs mer på Försäkringskassans webbplats.

Kontrollera om du behöver vaccinera dig.