Resväskor från Titan och Epic. Säker e-handel sedan 2009.
Bagatoo - Snabba och kostnadsfria leveranser av resväskor och väskor sedan 2009.

Vad får jag ha med mig i bagaget?

När du flyger från en flygplats i EU gäller följande regler för bagaget:

  • Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t.ex. drycker, tandkräm och hud- och hårvårdsprodukter) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget. Begränsningarna gäller inte läkemedel och barnmat.
  • Taxfreevaror som alkohol och parfym som du köpt på flygplatsen eller flyget får tas med som handbagage, förutsatt att varorna och kvittot ligger i en förseglad taxfreepåse med röd kant. Öppna inte påsen förrän du nått din slutdestination. Säkerhetspersonalen kan dock behöva öppna påsen och flaskorna för kontroll. Om du ska byta flyg ska du i så fall säga till personalen, så får du en ny förseglad påse.
  • Vassa föremål som kan användas som vapen får inte förvaras i handbagaget. Korkskruvar, större knivar och saxar m.m. måste läggas i det incheckade bagaget.
  • Flygbolagen kan ha olika begränsningar för handbagagets storlek och vilka föremål du får ta med dig ombord, så hör med ditt flygbolag innan du reser.
  • Explosiva och brandfarliga ämnen och föremål – t.ex. fyrverkeripjäser, sprayfärg, kemikalier och giftiga ämnen – är helt förbjudna på planet. De får varken tas med i handbagaget eller det incheckade bagaget.
  • Vapen är också förbjudna i kabinen. Man får under vissa omständigheter ha vapen i det incheckade bagaget.

Källa: EU